top of page
En kock som tillagar skaldjur och lägger upp fint på en tallrik.

Tre olika menyer

Hos oss handlar allt om att skapa en upplevelse som är genuin och minnesvärd. Vår kärlek för maten är tydlig i varje steg av processen, från inköp till servering. Vi strävar efter att använda färska råvaror, noggrant utvalda efter säsong, där varje ingrediens får sin tid att skina. Vi tror på enkelhet och därför är våra menyer alltid skapad med klassiska smaker vi alla känner igen, utan att vi har krånglat till det. 

Vi har valt att fokusera på kvalitet framför kvantitet, och därför erbjuder vi tre menyer i olika storlekar. Detta upplägg ger oss möjlighet att lägga fullt fokus på färre rätter och leverera en ännu bättre upplevelse. Det bidrar också till ett minskat matsvinn.

​​

Vi byter ut våra menyer varje vecka för att följa vad säsongen och vad våra leverantörer har att erbjuda. Detta gör också att vi måste anpassa oss och inte helt kan lova vad vi kommer att servera under sommaren.

Mat gjord på fisk

Lilla upplevelsen

Lilla upplevelsen består av tre rätter som inleds med en tallrik från havet. Detta följs upp av en vällagad köttbit med svenska primörer som sedan avslutas med en somrig dessert.

690kr

Mittemellan

Mittemellan erbjuder fyra rätter och är för dig som vill uppleva lite mer. Här inleds menyn med en nätt förstarätt som sedan följs upp av en delikat köttbit med smakfulla tillbehör. Efter detta får man smaka på ett par olika lokala ostar från Ölands Köksmejeri i Alby och middagen avslutas med en dessert.

820kr

Stora upplevelsen

Stora upplevelsen består av fem rätter och är till för dig som vill ha den bästa upplevelsen. Menyn börjar med en lättare rätt som består av ett fantastiskt skaldjur. Detta följs upp av en färsk fiskrätt med en fantastisk sås och därefter serveras en köttbaserad huvudrätt. Efter detta serveras några olika lokala ostar från Ölands Köksmejeri i Alby. Alltihop avslutas med en dessert.

980kr

Vi gör gärna anpassningar efter allergier och specialkost, men detta behöver vi veta redan vid bokningen.

För de yngsta gästerna har vi en barnmeny med ett par rätter i deras smak att välja på.

Sandviks hamnkrog-35.jpg

Vin från små producenter i Sydafrika

Till varje meny erbjuder vi ett vinpaket som går hand i hand med maten. Innan vi ens har hunnit fundera på menyn så börjar vi med att hitta ett bra och intressant vin vi vill laga mat tillsammans med. Sedan fortsätter vi med att bygga rätten utifrån vinets egenskaper och karaktärer.

Självklart har vi också ett passande alkoholfritt dryckespaket att välja mellan.

Vi jobbar framförallt med småskaliga sydafrikanska vinproducenter som levererar fantastiska hantverksviner på ett hållbart sätt. Sydafrika är en vinregion som kombinerar gamla världens vinmakarkunskap med ett öppet sinne för nya tekniker. De soliga dagarna, svalkande havsbrisarna och den varierande jordmånen ger perfekta förutsättningar för vinodling.

Person som dukar ett bord

Lokala öl och somriga drinkar

Bara ett stankast norr om Sandvik hittar man Källabryggaren, ett mikrobryggeri som har tillverkat hantverksöl i snart tio år. Där kan man stöta på Erland som brygger en handfull olika sorters öl. Hos oss kan man njuta av en kall öl från Källabryggaren och även från andra ställen.

Vår lilla bar blandar också drinkar - både klassiker och mer moderna. Även dessa är inspirerade av sommaren och allt vad den har att erbjuda. Så varför inte börja kvällen med en läskande aperitif i solskenet?

bottom of page